Om oss

Om oss

S*Snowdollz ragdolluppfödning

 

S*Snowdollz är ett registrerat stamnamn i Fifé. Uppfödningen startades 2008 av Jenny och den första kullen föddes i december samma år. Grundtanken, att sträva efter att avla fram friska, vackra och stora, rastypiska ragdolls med ett underbart temperament, lever fortfarande kvar.

Sedan 2014 står Jenny bakom uppfödningen tillsammans med sin make Daniel. Tillsammans har paret en son på några månader och Daniels dotter på 11 år, vilket gör våra ragdolls vana vid barn. Katterna blir pussade på och kelade med dagligen, och är vid 12 veckors ålder redo att flytta till ett nytt hem, vaccinerade och besiktigade. För det mesta säljer S*Snowdollz bara till sällskap, men när det blir riktigt fina honor eller hanar kan undantag göras.

 

Vår avelshane Evander är en sonsonson till Pyret som är mamma till den första kullen från 2008. I hemmet finns två fertila honor, samt två kastrater som inte får flytta då de är som familjemedlemmar. Katterna som är mycket sociala är med i allt familjen gör.

 

Uppfödningen finns numera lokaliserad i Umeå med en gren i Piteå hos Jennys föräldrar där avelshannen Evander finns.

 

Jenny studerar till ekonom och arbetar extra i butik, och Daniel arbetar som undersköterska på ett äldreboende, och frilansar som skribent, krönikör samt ger ut egna böcker och spel..

S*Snowdollz Ragdoll

Den coola katten

Copyright S*Snowdollz Ragdoll